Коалиция България без цензура откри кампанията си в Стара Загора

публикувано на 05.09.2014 г. | Категория:


Бюлетина номер 13 ще бъде фатална за статуквото. Това каза кандидатът за министър-председател и лидер на „България без цензура“ Николай Бареков по време на откриването на предизборната кампания на коалицията в Стара Загора. Това стана на голям концерт в центъра на града, който беше предаван пряко по ТВ „Евроком“. В центъра на тракийския град дойдоха хиляди симпатизанти от цялата страна, за които дори дъждът не беше пречка да подкрепят водачите на листи на коалицията.

 

„Падна ни се най-хубавият номер на бюлетината, защото числото 13 е незабравимо. 13-ката ще бъде фатална – за Местан и Борисов. Благодарение на номер 13 ДПС няма да управлява повече България, а Борисов ще гледа премиерски пост през крив макарон от Банкя“, закани се лидерът на ББЦ.

 

„Вълнението, с което откривам кампанията на коалиция „България без цензура“, е огромно. Когато откривахме кампанията за евроизбори, отново валеше дъжд. Е, нека да ни върви по вода“, пожела Бареков. Моите колеги от най-силните, можещите и харизматични листи за изборите за 43-то Народно събрание осъзнаваме мисията, която носим със себе си – това е мисията за промяната, подчерта той.

 

„Обръщам се към тези 250 хиляди българи, гласували за ББЦ, нашите партньори и мен персонално: Уважаеми сънародници, вие бяхте обиждани и мачкани от нашите опоненти. С какво право бе обиждан българският народ? Беше втълпявано, че гласът за нас е глас в пустиня. Не, не скъпи приятели. Най-смисленият глас, даден на 25 май, беше гласът, даден за ББЦ. Обещахме да падне правителството на Орешарски. Падна ли? Падна, благодарение на нас, защото ако не бяхме ние, никой нямаше да спре БСП и ДПС“, посочи лидерът на ББЦ.

 

Само за два месеца нашите партия и избиратели получиха признание в ЕП. Аз станах зам.-председател на третата по големина група в ЕП. Това, което е нашата сила, е истината. Въпреки всички атаки, ние устояхме и показахме нашата сила и твърдост в желанието да променим България, категоричен бе Бареков.

 

Три партии искат да вземат властта. Те се упражняваха на ваш гръб 25 години – това е едно поколение – ГЕРБ, БСП, ДПС. Тези, които искат да бъдат алтернатива – РБ – тюрлюгювеч, Иван Костов и Меглена Кунева – това ли са лицата на промяната? АБВ и Румен Петков?, попита риторично лидерът на ББЦ. Нашата промяна е не само на думи, тя е на дела, категоричен бе той. „Вижте хората тук - Росен Петров, доктор Красимира Ковачка, Светлин Танчев – нито един от тези хора не е бил министър, не се омаскарил, не е бил крадец. Това са хората, които могат да направят

промяната в България. Във всички останали партии са бивши министри, бивши агенти на ДС, стари муцуни, категоричен бе лидерът на ББЦ.

 

„Нашата промяна не е самоцел, най-накрая трябва да има политическа класа, която е избирана за такава и си тръгва като такава. Трябва да изберем хора, които да работят за народа. Затова и нашият слоган е „Държавата с грижа за народа“, посочи Бареков.

Основната цел на нашата програма е създаването на работни места. 3 милиона българи в момента чакат тези 1 милион работни места, те са за 8 години. Половин милион българи са безработни в родината, два милиона българи си намериха препитание в чужбина, онагледи ситуацията Бареков.

 

Най-големите патриоти са тези, които гласуват за ББЦ – младите, които искат работа, тези, които имат работа, но нямат перспектива, които искат днешният им работен ден да не бъде последен, да знаят как ще си гледат децата. Обръщам се към миньорите, дошли днес в Стара Загора – вие сте днешните патриоти с вашите груби, очукани от кирката ръце, каза кандидатът за министър-председател.

 

Ако гласувате за ББЦ след 5 октомври, ще има една партия, която ще бъде в центъра и ще определя каква ще бъде политиката. Нашата управленска програма е писана от вас по площадите вече 4 години, а нашите експерти подредиха това, което вие ни предложихте, в една стройна програма, обясни Бареков.

 

Нямаме човек в ЦИК. По служебен път това правителство изцяло обслужва корпоративните олигархични интереси на една личност, която трепери от страх, когато чуе моето име – казва се Бойко Борисов. Този човек на 5 октомври ще моли Росен Петров да го приема да ми целува ръката. Тази ръка, с която стискам ръцете на хиляди българи, няма да мия до тогава, каза още лидерът на ББЦ.

 

На сцената той показа новият талисман на партията - малко черно коте. „Това малко черно котенце е фаталния символ на кампанията – казва се Нике, на името на богинята на победата. То ще мине пътя на Цветанов и компания. Имаме една единствена цел пред себе си – да направим 5 октомври празник на българските граждани и българският народ, които най-после ще изберат хора, които достойно да ги представляват в българския парламент и да не ги е срам, като ги гледат ката ден по телевизията“, заключи лидерът ББЦ.

 

Да си свободен е най-хубавото и горчиво нещо. Когато си свободен, правиш грешки. След онзи знаменит 3-ти март българите сме правили много грешки, каза зам.-председателят на ББЦ Росен Петров и водач на листа в 25 МИР. След тази дата България влиза във война, а тя е онова изпитание, в което един народ показва какъв е. По онова време е имало неща като чест и слава, добави той. По онова време най-големият авторитет е бил Иван Вазов, а днес за българските медии –това е Яне Янев. При това положение не е учудващо, че много млади хора бягат. Но сега ни трябва нов национален идеал – да живеем по-добре, каза Петров. "Нека ни е пълен хладилникът и да не гледаме възрастните жени как ровят по кофите. Нека бъдем смели и разумни, призова той, а на 5-ти октомври страхът и омразата да бъдат победени с бюлетина № 13“, призова Петров.

 

От тази трибуна започва нашият поход към промяната, каза председателят на ЛИДЕР Кънчо Филипов и водач на листата на коалицията в Стара Загора. Този поход ще завърши с победен марш на 5-ти октомври, добави той. Младите хора, които са до мен доказаха, че могат да победят статуквото, нека имаме пълна победа, пожела си той.

 

Най-важното е какво ще се случи след 4-ти октомври, каза от своя страна почетният председател на "Гергьовден" Любен Дилов-син и водач на листата на коалицията за 23 МИР София-град. Ред е да се направи държава, която работи за гражданите, заключи той.

 

Изправени сме на старта на един важен мач, който ще се играе с непозволени средства, на финала теренът ще бъде кален, но трябва да издържим. Това каза лидерът на ЗНС Румен Йончев и водач на листата на коалицията в Плевен. №13 трябва да е фатален за статуквото. На 5-ти октомври ние ще покажем едно – статуквото свършва, промяна ще има и икономиката ще стъпи на двата си крака, които са земеделието и туризма, посочи той. Всичко това, според него, може да се случи, ако останем единни и на 5-ти октомври изберем промяната.

 

Виждам хора с различни идеи, но с една надежда, каза от своя страна Нешка Робева, която продължава да подкрепя Николай Бареков и „България без цензура“ и ще се включи със своите спектакли в кампанията на коалицията. Народът е тук, защото е отчаян и надеждата за промяна трябва да бъде подкрепена, смята тя. Промяна, според нея, може да дойде само от тези, които не са били във властта и не са лъгали. "Заради това съм тук, с тези хора от ББЦ, защото вярвам. Моля всички кандидати – нека да помнят тази среща и да знаят, че когато влязат в парламента, пред телевизорите ще бъдем всички ние, които ще следим всяко тяхно действие и дума", каза Робева. Нищо не се забравя, добави Робева и припомни на бившите управляващи, които пак искат да се върнат във властта, случаите, в които хора се самозапалиха точно заради тях. Те трябва да бъдат наказани, завърши тя.

 

Концертът, с който бе открита кампанията на коалицията в центъра на града, бе предшестван от поклонение пред паметника на подполковник Калитин и мавзолея на загиналите старозагорци при опожаряването на града през 1877 г.

 

Други новини

Стойнев от Шипка: Време е да спрем да...

„Време е да спрем да се разделяме. България има нужда от обединение около нови национални идеали и цели, които да събудят нацията и да...

Местан: Без ДПС не може да се формира...

"Ако всички партии се обединят, ДПС може да бъде изолирано в опозиция. Но аз съм убеден, че без ДПС не е възможно да се формира стабилно...

Програма Лиляна Павлова - 2 октомври

На 2 октомври, от 9:30 часа, водачът на листата за народни представители на ГЕРБ за 27 МИР Стара Загора Лиляна Павлова ще присъства на...

Стойнев с три основни ангажимента към...

Социалистите закриват кампанията нетрадиционно – с поклонение пред национални паметници под мотото „Преди да сме политици –...

Интелектуалци дадоха подкрепата си...

Светила на българската историческа наука и доказани интелектуалци дойдоха в Стара Загора, за да подкрепят Драгомир Стойнев, водач на...

Драгомир Стойнев с четири гола във...

Четири гола вкара във вратата на съперника Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП лява България" в демонстративен мач...

Павлова пред земеделци: Максимално...

„Всички мерки, които ще вземем по отношение на земеделие, инфраструктура и други сектори, няма да са възможни, без европейски...

Драгомир Стойнев: 360 000 енергийно...

Проблемът е енергийно бедните домакинства. Съществува модел в Министерство на труда и социалната политика за подпомагане на 360 000...

Лиляна Павлова: Гласувайте, за да не...

„Гласувайте, нека пътищата и магистралите, които построихме при управлението на ГЕРБ, да не бъдат използвани за напускане на...

Лиляна Павлова ще се срещне с жители...

На 27 септември, от 10:00 часа, водачът на листата за народни представители от ПП ГЕРБ Лиляна Павлова ще посети село Ягода, община Мъглиж....

16 отбора мерят сили в червен футболен...

16 отбора ще мерят сили във футболния турнир на 27 и 28 септември, под патронажа на Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП лява...

Халил Летифов: Говоренето срещу ДПС е...

Рискът пред 43-то НС е силно фракциониран парламент, който да не може да намери правилната посока, казва Халил Летифов. През последните 24...